Leverancerne kommer til at bestå af de master og ophæng, man i dag ser på noget af jernbanenettet. Efter monteringen af master og ophæng kan køreledningerne til elektrificeringen blive monteret.


Samarbejdet med Ib Andresen Industri bygger på et agilt setup. Ib Andresen Industri fungerer både som logistikcenter og som produktionsenhed med bl.a. en helt ny installeret svejserobot. Ib Andresen Industri har gennem de sidste år haft stor succes med de mere komplekse og totale løsninger til kunderne, og om dette udtaler Sales Manager Søren Eriksen:


”Det er der, vi kan gøre en forskel i markedet, og det er lige efter strategien, at vi vil de mere totale løsninger, hvor vi hjælper vores kunder med en større del af værdikæden”.


Logistikcenteret er essentielt for samarbejdet, da det er her alle projektets flere hundrede varenumre i første omgang vil blive samlet og lagerført. I logistikcentret vil der dagligt blive pakket ordrespecifikke montagesæt, så Per Aarsleff A/S sammen med masterne får præcis det antal ophæng og dertilhørende dele, de skal bruge på en given strækning.


For logistikken og levering on-site er det en klar fordel, at Ib Andresen Industri er placeret centralt i Danmark, da master og ophæng kan fragtes on-site i hele Danmark på kort tid. Det har udenlandske konkurrenter svært ved at konkurrere med. Leverancerne sker just-in-time, så Per Aarsleff A/S kan påbegynde monteringsarbejdet i det tidsrum, hvor der lukkes et spor på de tosporede strækninger, der hvor montagen foregår fra kl. 20 om aftenen og frem til kl. 05 om morgenen.


Første etape er den 57 km lange strækning mellem Lunderskov og Esbjerg. Her vil de første ca. 1.600 af hele projektets - i alt 21.000 - master blive monteret med dertilhørende ophæng.


Ib Andresen Industri er mere end stålbearbejdning


”Med aftalen viser vi igen, at vi kan mere end at bearbejde stål i vores maskinpark. Det er ganske vist vores spidskompetence, men vi kan nu med vores logistikcenter påtage os et endnu større ansvar i forhold Per Aarsleff A/S’s ønsker. Samarbejdet styrker samtidigt vores position som underleverandør af værdiskabende stålløsninger” - udtaler Sales Manager Søren Eriksen.


Til samarbejdet tilføjer Per Aarsleff A/S’s Projektindkøbschef Vagn Rahbek: ”Der findes rigtig mange stålvirksomheder i Danmark, og de, som klarer sig godt, er innovative og investerer i teknologi. Det er dog de færreste, der er så hurtige på aftrækkeren i forhold til investering og løsninger, som det var tilfældet med Ib Andresen Industri i dette projekt. Det har vi stor respekt for”


Eventuelle spørgsmål kan rettes til Sales Manager Søren Eriksen på tlf. 21 70 94 42