Vi er stolte over, at M.J. Eriksson har valgt os som deres foretrukne leverandør af de støjskærme og støjskærmsstolper, som skal anvendes i forbindelse med jernbaneopgraderingen mellem Ringsted og Nykøbing Falster. Vi har tidligere samarbejdet om et mindre projekt i Køge. Det var et særdeles vellykket projekt, hvor vi fik mulighed for at udnytte og tilbyde vores kompetencer og store knowhow indenfor pladebearbejdning, logistik og troværdighed omkring leveringsevnen”, fortæller Key Account Manager Frank L. Larsen, Stålløsninger hos Ib Andresen Industri.

 

Entreprenørvirksomheden M.J. Eriksson blev sommeren 2016 tildelt to jordentrepriser på jernbanestrækningen mellem Ringsted og Nykøbing Falster. På strækningen skal i alt 28 støjskærmssektioner på tilsammen 16 km sættes op.

 

Om ordren udtaler Karsten Lind, projektchef hos M.J. Eriksson: ”Når vi vælger leverandør, kigger vi på flere parametre, bl.a. logistik-setup, kvalitet og erfaring fra lignende projekter. Ved Ib Andresen Industri kan vi sætte flueben ved dem alle tre. Derudover er det selvfølgelig et spørgsmål om pris, og der er Ib Andresen Industri også konkurrencedygtige”.

 

Jernbanestrækningen er en del af Femern Bælt-projektet, som er Danmarks største infrastrukturprojekt med et samlet budget på 62 mia. kr. For Ib Andresen Industri løber ordren op i et tocifret millionbeløb.

 

En ordre som denne kommer ikke bare dumpende ned i skødet på os. Vi holder øje med bygge- og anlægsbranchen og handler på den viden, vi får ind. For vi vil være med på de store projekter, og det kræver, at vi både er opsøgende og ihærdige”, fortæller Frank L. Larsen.

 

Knowhow og kompetencer

Det er et stort projekt, hvor vi bringer vores knowhow og kompetencer inden for pladebearbejdning og profilvalsning i spil. Det kombinerer vi med styring af underleverandører og logistik, så M.J. Eriksson får alle montagedele leveret on-site til den aftalte tid”, fortæller Søren Krog, Sales Engineer hos Ib Andresen Industri. 

 

Støjskærmene er ca. 3 meter høje og varierer i længden. Skærmene består af pæle, søjler og skærmplader samt monteringsdele. Skærmpladerne varierer fra ca. 2,5 til 5 meter i længden. Der vil enkelte steder være glas i skærmene i stedet for stål.

 

Leverancerne sker over de næste fire år. Den første levering er ultimo marts / primo april 2018, og projektet forventes afsluttet sommeren 2021. Til den tid vil Ib Andresen Industri have leveret ca. 7.000 tons bearbejdet stål.

 

Billede: Frank L. Larsen (tv) og Søren Krog ved siden af kantbukkede skærmplader til støjskærmene.