Profilvalsning

Profilvalsning på moderne maskiner giver os mulighed for at profilvalse meget komplicerede stålprofiler med mange mulige profiltværsnit og med meget små tolerancer.

 

På vores profilvalseanlæg har vi mulighed for at integrere processer som stansning, lasersvejsning, fasning, rejfning, fortanding m.m.
 

Tag en digital gåtur ved vores nyeste profilvalselinje.

 

Kapabilitet - profilvalsning
 

  Antal anlæg

  21

  Antal excenterpresser

  10

  Antal stansecentre

  2

  Materialetykkelse, mm

  0,25 - 7,0

  Båndbredde, mm

  20 - 1.000

  Profillængde

  150 - 16.000

 

Til hvad bruges profilvalsning?

Du kender profilvalset stål og metal fra bl.a. underkonstruktioner til solarparker, bordben på hæve-sænke-borde, stålskelettet i lette skillevægge, linjedræn i indkørsler og stilladser.

 

Profilvalsning kan bruges i mange flere sammenhænge, hvor stål er en del af løsningen. Metoden er effektiv i større serier med ensartede profiler.

 

Hvad er profilvalsning?

Det er en metode, hvor man kører et langt stålbånd (spaltebånd) gennem nogle valsestole med henblik på at forme båndet om til stålprofiler.

 

En profilvalselinje er typisk sat sammen af flere processer. Linjen starter med en afvikler, hvorfra stålbåndet rulles ud og ind på linjen.

 

Båndet føres igennem en excenterpresse, som er udstyret med det stanseværktøj, der laver de huller, som stålprofilets design foreskriver. Værktøjet er unikt, og forskelligt fra kunde til kunde.

 

Herefter begynder selve formningen af stålet. Det sker gradvist, mens det kører igennem de opstillede valsestole. Hvor mange valsestole stålet skal igennem afhænger også af profilets design. Vores mest avancerede linje har kapacitet til 40 valsestole.

 

Forenden af linjen er der en overklipningsenhed, som klipper stålprofilerne i de længder, kunden ønsker. De færdige profiler håndteres af en robot, som pakker dem ned – klar til forsendelse.

 

Gå tilbage til oversigten, hvis du vil læse mere om vores andre services. Du er også velkommen til at kontakte os.