• Profilvalsning
    af stål

Profilvalsning

Profilvalsning på moderne maskiner giver os mulighed for at profilvalse meget komplicerede stålprofiler med mange mulige profiltværsnit og med meget små tolerancer.

Antal anlæg

22

Materialetykkelse

0,25 - 7,0 mm

Båndbredde

20 - 1.000 mm

Profillængde

150 - 16.000 mm

 

På vores profilvalseanlæg har vi mulighed for at integrere processer som stansning, lasersvejsning, fasning, rejfning, fortanding m.m.

Læs mere om profilvalsning nedenfor
eller kontakt allerede nu en af vores sælgere.

Hvad er profilvalsning?

Det er en metode, hvor man kører et langt stålbånd (spaltebånd) gennem nogle valsestole med henblik på at forme båndet om til stålprofiler.

 

En profilvalselinje er typisk sat sammen af flere processer. Linjen starter med en afvikler, hvorfra stålbåndet rulles ud og ind på linjen.

 

Båndet føres igennem en excenterpresse, som er udstyret med det stanseværktøj, der laver de huller, som stålprofilets design foreskriver. Værktøjet er unikt, og forskelligt fra kunde til kunde.

 

Herefter begynder selve formningen af stålet. Det sker gradvist, mens det kører igennem de opstillede valsestole. Hvor mange valsestole stålet skal igennem afhænger også af profilets design. Vores mest avancerede linje har kapacitet til 40 valsestole.

 

For enden af linjen er der en overklipningsenhed, som klipper stålprofilerne i de længder, kunden ønsker. De færdige profiler håndteres af en robot, som pakker dem ned – klar til forsendelse.

 

Til hvad bruges profilvalsning?

Du kender profilvalset stål og metal fra bl.a. underkonstruktioner til solarparker, bordben på hæve-sænke-borde, stålskelettet i lette skillevægge, linjedræn i indkørsler og stilladser.

 

Profilvalsning kan bruges i mange flere sammenhænge, hvor stål er en del af løsningen. Metoden er effektiv i større serier med ensartede profiler.

 

Bliv klogere på vores services og ydelser

Vi har et koncept som tager udgangspunkt i jeres idéer. Se ovenfor.

Og nedenfor har vi samlet et overblik over hvilke typer af ydelser vi tilbyder i vores store maskinpark.

 

Stålservicecenter /

Coilklip og coilspalt

 

Pladebearbejdning /

Laserskæring

Kantbukning

Stansning

Svejsning

 

Profilvalsning /