• Profilvalsning
  af stålprofiler

Fem grunde til at vælge profilvalsning hos Ib Andresen Industri:

 • Bred kapabilitet: Linjerne til profilvalsning har en bred kapabilitet. Vi kan forme spaltebånd helt ned til 0,25 mm i tykkelsen og op til 7 mm. Hvad angår bredden af spaltebåndene, så kan de være mellem 20 og 1.000 mm og metal og stålprofilerne kan klippes i længder fra 150 til 16.000 mm. De integrerede stansecentre sikrer at diverse huller matcher det ønskede output.

 • Stor kapacitet: Til profilvalsning af jeres stålprofiler har vi 22 profilvalselinjer.

 • Ekspertise: Profilvalsning har været en del af vores repertoire i mere end 30 år. Vores know-how og øje for kvalitet er dybt forankret i vores kultur.

 • Omkostningseffektiv: Profilvalsning er en kontinuerlig proces, der giver mulighed for masseproduktion af stålprofiler til en relativt lav pris.

 • Holdbarhed: Med profilvalsning fremstilles stålprofiler med et ensartet tværsnit og højstyrkeegenskaber, som øger levetiden af slutproduktet. Her er valg af stålkvalitet selvfølgelig også afgørende.

Antal anlæg

22

Materialetykkelse

0,25 - 7,0 mm

Båndbredde

20 - 1.000 mm

Profillængde

150 - 16.000 mm

 

Profilvalsning - en del af et større koncept

Foruden profilvalsning inkluderer vores koncept også specialiseret rådgivning (herunder co-engineering), uafhængigt stålservicecenter med spalte- og klippeanlæg, pladebearbejdning, pålidelig logistik og levering, grønnere værdikæde, dedikeret projektledelse og kundecenter og behovstilpasset kvalitetssikring.

 

Bliv klogere på konceptet her.

Kontakt os, hvis du ønsker et tilbud eller har spørgsmål...

Profilvalse-processen

Profilvalsning er en fremstillingsproces, der bruger en række valsestole, hver med et sæt formede valse, til gradvist at forme et spaltebånd til et ønsket stålprofil.

 

Spaltebåndet føres gennem rullerne, hvorved den gradvise profilvalsning sker.

 

Denne proces kan også producere stålprofiler kontinuerligt med høje niveauer af præcision og konsistens, og kan skabe stålprofiler hurtigt, hvilket gør den ideel til højvolumenproduktion.

 

Teknologier, der almindeligvis kombineres med profilvalsning

Der er flere teknologier, der almindeligvis kombineres med profilvalsning for at øge dens potentiale og effektivitet. Nogle af disse omfatter:

 

 • Stansning: Profilvalselinjer omfatter ofte stanse- og skærestationer, som kan bruges til at skabe huller eller andre funktioner i stålprofilerne.
 • Svejsning: Profilvalselinjer kan udstyres med svejsestationer, der fx kan bruges til at svejse et stålprofil til et lukket rør.
 • Automatisering: Profilvalselinjer kan automatiseres bl.a. ved hjælp af robotteknologi. Det er typisk til håndtering af de færdige profiler.
 • Måling og inspektion: Profilvalsning kan omfatte måle- og inspektionsanordninger til kvalitetskontrol og overvågning, såsom lasermålinger eller synssystemer.
 • Software: Profilvalselinjer er ofte integreret med software til at styre og overvåge processen, for at optimere produktionen og for at få produktionsdata og analyse.

Det er de mest almindelige teknologier, der bruges sammen med Profilvalsning, men det kan variere baseret på industrien, anvendelsen og produkternes specifikke behov.

 

Bliv klogere på vores stålbearbejdende ydelser

Nedenfor har vi samlet et overblik over, hvilke typer af ydelser vi tilbyder i vores store maskinpark.

Stålservicecenter 

Pladebearbejdning