• Profilvalsning
  til fremstilling
  af stålprofiler

Hvorfor vælge profilvalsning hos Ib Andresen Industri:

 • In-House stålservicecenter: Vi tilbyder lagerføring og spaltning af jeres coils. Det styrker jeres forsyningssikkerhed og fleksibilitet i forhold til igangsætning af profilvalsning af jeres stålprofiler.

 • Optimerede produktioner: Vores fokus på at kostoptimere fremstillingen af jeres stålprofiler bidrager positivt til jeres konkurrenceevne. Vi tilbyder sparring med vores specialister i forhold til produktionsoptimering. Store seriestørrelser er også afgørende for kostoptimeringen, hvorfor vi tilbyder færdigvarelager.

 • Stor moderne maskinpark: Vi har en bred vifte af profilvalselinjer og yderst kompetente operatører, som har erfaring med alle tænkelige profilvalsede stålprofiler – små som store såvel simple som komplicerede. Sammensætningen af maskinparkens produktionslinjer sikrer, at vi har netop den produktionslinje, som passer til jeres stålprofiler.

 • Automation i fokus: Vi har igennem årene investeret i nye profilvalselinjer såvel som opgraderet de eksisterende. Håndteringsrobotter har vundet indpas i vores produktions-setup. Det har positivt påvirket produktiviteten og arbejdsmiljøet, hvor tungt gentagende arbejde er blevet fjernet.

 • One-stop-shopping: Vores engagement dækker hele stålets værdikæde fra stålværk over fremstilling til levering hos jer, upåagtet om det er direkte til jeres produktionslinjer eller on-site på byggepladsen. Vi leverer stålprofilerne just-in-time der, hvor I skal bruge dem i den rette mængde og i den rette kvalitet. Og skal stålprofilerne forbi fx en overfladebehandler, så søger vi også for det.
   

Kapabilitet: Profilvalsning

Materialetykkelse:

0,25 - 7,0 mm

Spaltebåndsbredde:

20 - 1.000 mm

Profillængde:

150 - 16.000 mm

 

 

 

 

 

 

Kontakt os for samarbejde, der indvolvere profilvalsning

Profilvalsning - en del af et større koncept

Foruden profilvalsning inkluderer vores koncept også specialiseret rådgivning (herunder co-engineering), uafhængigt stålservicecenter med spalte- og klippeanlæg, pladebearbejdning, pålidelig logistik og levering, grønnere værdikæde, dedikeret projektledelse og kundecenter og behovstilpasset kvalitetssikring.

 

Bliv klogere på konceptet her.

Valsestole set ovenfra i færd med at profilvalse spaltebånd til stålprofiler

 

Hvorfor vælge profilvalsning?

Uanset om I vælger profilvalsning hos os eller en anden, så har fremstillingsmetoden disse fordele:

 • Præcision: Profilvalsning muliggør præcis formning af stål og metal-profiler, da disse kan fremstilles med en høj grad af nøjagtighed og overensstemmelse med ønskede specifikationer.

 • Skræddersyet: Profilvalsning gør det muligt fremstille stålprofiler, som er skræddersyet efter størrelse, design og materialevalg.

 • Kosteffektivt: Profilvalsning er i store serier en effektiv og produktiv metode til fremstilling af stål og metalprofiler.  

 • Stærk og holdbar: Profilvalsede stålprofiler er kendt for deres styrke og holdbarhed, hvilket gør dem velegnede til anvendelser, hvor der kræver høj bæreevne eller modstandsdygtighed. Her er valg af stålkvalitet og materialetykkelse også afgørende.

Som fremstillingsmetode er profilvalsning velegnet til en bred vifte af kundetyper, herunder solar, producenter af lastvognstrailere, byggeri og mange, mange flere.

 

Fordelene er ikke begrænset til de ovenforstående eksempler.

Valsestole set fra siden med spaltebånd som omformes til profiler

 

Profilvalse-processen

Profilvalsning består af flere steps. Det hele starter med at et spaltebånd bliver placeret på en afvikler, hvis formål er at rulle spaltebåndet ud, så selve spaltebåndet tager form som et aflangt stålbånd.

 

Indledningsvist føres båndet igennem et retteværk, som fjerner spænding i stålet.

 

Efter retteværket vil et integreret stansecenter stanse det hulmønster, som ønskes. Værktøjet som påfører disse huller, er unikt og lavet til et specifikt profil.

 

Efter stansning kommer valsestolene, hvor selve formgivningen af stålprofilerne sker. Det er en kontinuerlig proces, hvor stålbåndet gradvist ændrer form fra et fladt bånd til et profil.

 

Som afslutning på processen klippes profilerne i den ønskede længde med en flyvende saks.

 

Herefter pakkes profilerne som aftalt og sendes videre.

Spaltebånd foran og i en coilafvikler ved en profilvalselinje

 

Teknologier, der almindeligvis kombineres med profilvalsning

Der er flere teknologier, der almindeligvis kombineres med profilvalsning for at øge dens potentiale og effektivitet. Nogle af disse omfatter:

 • Stansning: Profilvalselinjer omfatter ofte stanse- og skærestationer, som kan bruges til at skabe huller eller andre funktioner i stålprofilerne.

 • Svejsning: Profilvalselinjer kan udstyres med svejsestationer, der fx kan bruges til at svejse et stålprofil til et lukket rør.

 • Automatisering: Profilvalselinjer kan automatiseres bl.a. ved hjælp af robotteknologi. Det er typisk til håndtering af de færdige profiler.

 • Måling og inspektion: Profilvalsning kan omfatte måle- og inspektionsanordninger til kvalitetskontrol og overvågning, såsom lasermålinger eller synssystemer.

 • Software: Profilvalselinjer er ofte integreret med software til at styre og overvåge processen, for at optimere produktionen og for at få produktionsdata og analyse.

Profilvalsede stålprofiler køres på lager med hjælp af truck

Læs mere om vores ydelser inden for forarbejdning af stål

Nedenfor har vi samlet et overblik over, hvilke typer af ydelser vi tilbyder i vores store avancerede maskinpark.

Stålservicecenter

Profilvalsning

Pladebearbejdning

Svejsning