Ib Andresen Industri arbejder dedikeret med bæredygtighed, og derfor er der en vis begejstring at spore over udsigten til at skulle bearbejde det grønnere stål.


Det er en milepæl for os. Vi har i lidt over et år arbejdet målrettet på at implementere bæredygtighed som en tilvalgsmulighed for vores kunder. Vi er i dialog med flere kunder, men det her er første gang, at en kunde køber CO2-reduceret stål til forarbejdning hos os.,” indleder Bjørn Thorsen, CEO hos Ib Andresen Industri, og reflekterer:


Vi ser ind i nogle markedsforhold, hvor vi som leverandør skal forholde os til, hvordan vores kunder kan få et lavere CO2-aftryk, og denne case bekræfter, at vi ikke alene kan tage dialogen, men at vi også kan omsætte det til grønnere stålbaserede løsninger med et lavere CO2-aftryk.


Et grønnere premium produkt

Den svenske producent af stålprofiler til byggebranchen, Europrofil, som både er søsterselskab til og kunde hos Ib Andresen Industri, er også ambitiøse i forhold til arbejdet med grønnere løsninger.


Vi producerer stålprofiler til en branche, som har høje standarder for bæredygtighed. Købet af BlueMint Pure (navnet på det grønnere stål) skal sende et signal til markedet om, at vi ikke alene følger de etablerede krav, men faktisk tager skridtet videre,” indleder Ronnie Speychal, CEO hos EuroProfil:


Foruden stålet, har vi sammen med Ib Andresen Industri også kigget på transport af de spaltebånd, som Ib Andresen Industri spalter. Her har vi også nedbragt CO2-aftrykket”.


Transporten mellem de to virksomheder foregik tidligere med lastbil, men de er nu på dele af strækningen erstattet af elektriske tog, hvilket har gjort CO2-aftrykket for den pågældende transport 50 pct. lavere. 


Timingen for de forskellige initiativer er god, da myndighederne i Sverige har øget kravene til bæredygtighed. 


Europrofil har derfor lanceret alle produkter i en digital platform, Prodikt, som har til formål at ensarte måden, som byggebranchen beregner graden af bæredygtighed i et byggeri på, og dermed give bl.a. bygherrer et mere sammenligneligt udgangspunkt, når de skal vurdere, hvor grønt et produkt egentligt er.

 

Foto / Stålet på billedet er ikke det stål, som omtales i artiklen