”Med S700-udvidelsen til vores EN 1090-certificering kan vi nu tilbyde at svejse i højstyrkestål in-house, og det giver en række fordele”, fortæller Lars Bohnsen og fortsætter:

 

”Det forkorter gennemløbstiden og øger fleksibiliteten. Konkret har vi en kunde, som før selv sørgede for at svejse de stålprofiler sammen, som vi leverede, inden de kunne sende det videre til deres montageafdeling. I dag sender vi delene sammensvejste, og de sparer dermed en intern svejseproces”. 

 

Ib Andresen Industri vil også bringe S700-svejsninger i spil i andre kundeforhold, hvor de tidligere outsourcede det til underleverandører i deres netværk. Ligeledes vil nye kunder også kunne drage fordel af det, såfremt behovet er der.

 

Svejsning er en prioritet

Organisationen er ifølge Quality Manager Peter Sylow Madsen godt rustet til at udføre svejsning i højstyrkestål: ”Opgraderingen af EN-1090-certificeringen er egentligt bare et udtryk for et behov i markedet, hvor vi sammen med vores svejseorganisation bestående af IWE og IWS-kompetencer og NDT level 3-organisation tilpasser og udvikler vores svejsesystemer og svejsekompetencer”.

 

”De seneste års tiltag er i overensstemmelse med vores svejsestrategi, og et generelt udtryk for at svejsning er en prioritet hos os”.

 

Foruden EN1090-2 exc. 3 har Ib Andresen Industri også ISO 3834-2.

 

Den digitale tvilling

Tidligere var nye svejseemner tidskrævende at sætte i produktion. Nye fiksturer skulle udvikles, testes, tilpasses og atter testes, indtil de var i mål.

 

”Før i tiden kunne det sagtens tage det meste af en arbejdsuge at konstruere et brugbart fikstur til nye komplicerede svejseemner”, fortæller Teddy Neuhaus, svejsekoordinator hos Ib Andresen Industri. Han suppleres af projektleder Morten Jensen:

 

”Men i dag kan vi tage software i brug, så fiksturet kan testes digitalt, allerede når vi har en tegning klar på fiksturet. Det sparer os for en hel del tid, samtidigt med at produktionsstop i forbindelse med indkøring forsvinder”.

 

Den type software kaldes den digitale tvilling af den simple årsag, at softwaren simulerer test, som var det i den virkelige verden. 

 

Ib Andresen Industri er dermed klædt godt på til fremtidens svejseopgaver, hvor samspillet mellem de digitale muligheder, certificering og kompetencer går op i en højere enhed.