Det er profilvalseafdelingen i Langeskov, som igen har samarbejdet med FH Automation om en løsning. Denne gang til den helt nye profilvalselinje, som bliver installeret sidst på foråret. Profilvalselinjen, som allerede inden tilkøbet af robotcellen var state-of-the-art, vil med cellen løfte ambitionsniveauet endnu et nyk op.

 

Det er ingen hemmelighed, at et led i vores strategi er at hæve graden af automation på vores maskiner. Og ligesom vores tidligere investeringer støtter den nye robotcelle op om netop det”, fortæller Morten Rasmussen, Production Manager i profilvalseafdelingen hos Ib Andresen Industri, og fortsætter:

 

Der er også et strategisk aspekt i, at vi samarbejder med FH Automation. De var også leverandør på vores seneste robotcelle, og de kender derfor vores profilvalse-setup indgående. Det betyder også, at brugerfladen er den samme, hvilket vil gøre indkøringsfasen her i huset kortere og tilgangen for operatørerne lettere”.

 

Stående robotter

I modsætning til det seneste robotprojekt i profilvalseafdelingen kommer de to robotter i cellen ikke til at hænge ned fra en portal, men de kommer derimod til at stå på en skinne, som er monteret i gulvet.

 

Grunden til, at de bliver monteret i gulvet, er, at de skal håndtere længere og væsentligt tungere profiler. Robotarmene kan hver især løfte 180 kg, så når de arbejder sammen, vil de kunne løfte profiler på ca. 300 kg, når man modregner vægten på griberne”, fortæller projektleder Bo B. Larsen.

 

Ligesom den anden robotcelle er den nye celle med til at forbedre arbejdsmiljøet.

 

Konceptet som helhed og den positive indvirkning på trivslen er det samme for de to robotceller. Ensidigt, gentaget arbejde ved håndtering af profiler – vel at mærke med kran – er fjernet, og det vil alt andet lige være positivt for vores arbejdsmiljø og produktivitet”, slutter Morten Rasmussen.