Skulle der udbryde brand i nærområdet, er Thomas klar til at reagere. Uanset om han er optaget af sit arbejde i stålbranchen eller nyder sin fritid med familien.

 

Jeg er glad for at være brandmand. Det var faktisk en drengedrøm, som gik i opfyldelse, og jeg kan mærke, at det betyder noget for mig, at jeg kan hjælpe i nødsituationer. Og det er jo perfekt, at jeg kan kombinere det med mit arbejde og familieliv”, fortæller Thomas.

 

Det daglige arbejde i stålservicecentret hos Ib Andresen Industri består for Thomas i at kvalitetssikre pakker indeholdende stålplader eller spaltebånd, mens familielivet består af Thomas’ hustru og to børn.

 

Nyder stor opbakning

Opbakningen har været stor fra dag ét, mindes Thomas. Da han fortalte sin daværende leder om sit ønske om at blive deltidsbrandmand og den påvirkning, det kunne få på hans arbejde, svarede lederen, at han gerne ville have, at han slukkede brande i hans hus – skulle uheldet være ude. Og opbakningen har været der lige siden.

 

Jeg nyder stor opbakning fra virksomheden. Sidste år (2018) lagde IAI i Langeskov jord til en større beredskabsøvelse, hvor vi samlede 23 brandfolk og fik simuleret en bilulykke og en brand i en industribygning, som involverede 10 statister”.

 

Formålet med beredskabsøvelsen var at styrke samarbejdet mellem brandfolk fra Falck Langeskov og deltidsstyrken fra Beredskab Fyn inde i Odense. 

 

En af de seneste gange, Thomas blev kaldt ud, var lidt speciel. ”Det var lidt spøjst, for jeg stod midt i en vigtig opgave ved en linje, hvor to af vores direktører tilfældigvis var til stede. Jeg blev af nysgerrighed spurgt, hvor jeg var kaldt hen, hvortil jeg til deres overraskelse kunne svare Ib Andresen Industri”.

 

Ambassadørrolle

Det er ikke nogen hemmelighed, at der i Danmark mangler deltidsbrandfolk. Derfor har Blivbrandmandnu.dk udnævnt 10 ambassadører, som via de sociale medier skal fortælle, at det sagtens kan lade sig gøre at kombinere arbejds- og familieliv med det at være deltidsbrandmand.

 

Thomas er en af de 10 ambassadører. Konkret betyder det, at han hver 5. uge får ansvaret for at dele videoer og billeder fra hverdagen som deltidsbrandmand – på arbejdet, hjemme hos familien eller i aktion.

 

Ambassadørinitiativet vil forhåbentligt vække folks interesse og samtidigt åbne op for, at der er flere virksomheder, som gør det muligt for sine ansatte at stå til rådighed i nødsituationer”, slutter Thomas Christiansen.