Derved øger vi vores kapacitet for at servicere vores kunder endnu bedre og samtidig kan vi tage flere projekter ind. ”Vi har travlt hele vejen rundt, og det gælder også for vores gruppe af store laserskæremaskiner, hvor tiden nu er kommet til at udvide kapaciteten og teknologien” fortæller Thomas H. Agergaard, Head of Operations Steel Solutions:

 

Investeringen sker derfor for - på den korte bane - at øge kapaciteten på større laserskårede emner, mens det på den lange bane handler om at understøtte vores vækstmål.

 

Foruden den nye maskine til gruppen af store laserskærer har Ib Andresen Industri i forvejen to store lasermaskiner i gruppen, som kan bearbejde emner på henholdsvis 8 og 12 meter.

 

15 KW Bystronic ByStar 8025 Fiber Laser

Med investeringen får Ib Andresen Industri en state-of-the-art fiberlaser, som kan laserskære i tykkelser op til 50 mm.

 

Den nye laserskærer skiller sig ud i forhold til vores to eksisterede, ved at den bruger fiberteknologi og ikke CO2. De to eksisterende CO2-lasere har hver to laserhoveder, mens den nye kun har et. Men det betyder ikke, at den er mindre effektiv, da fiberlaserteknologien er langt hurtigere end en traditionel CO2-laser,” for tæller Jan V. Aarosiin, Technical Supporter hos Ib Andresen Industri.

 

Læs også: Øget fokus på sikkerhed virker

 

Fiberlaserskæreren udmærker sig også ved selv at kunne justere brændvidden alt afhængigt af materiale og pladetykkelse, og så sker udskiftning og centrering af dysen automatisk. Det gør omstillingstiderne markant kortere. 

 

Foto / Fra venstre mod højre: Ricko Lauritsen, Operatør, Glenn S. Florczak, Operatør, Jan V. Aarosiin, Technical Supporter, Thomas H. Agergaard, Head of Operations Steel Solutions, Palle Høi, Operatør.